Legitimerad budgivning med BankID

Tillsammans med mäklaren erbjuder vi en legitimerad och smidig budgivning för såväl köpare, säljare och mäklare i syfte att skapa förutsättningarna för en tryggare bostadsaffär. För att enkelt legitimera spekulanterna tillämpar vi Mobilt BankID.

Så går det till:

INTRESSEANMÄLAN

I samband med visning kan du som spekulant anmäla intresse för att delta eller följa budgivningen. Detta gör du enkelt genom att ange bostadens objekt-ID på Tryggabud.se, klicka på anmäl intresse och följ sedan instruktionerna. Kontakta din mäklare vid frågor.

EFTER VISNINGEN

Efter visning kontaktar mäklare samtliga spekulanter via telefon för att stämma av intresse, svara på frågor samt informera om möjligheten till att lägga bud med mobilt BankID.

VID BUDGIVNING

Vid start av budgivningen får du som anmält intresse ett SMS från din mäklare. För att lägga ett bud loggar du in på Tryggabud.se, där visas objektet du anmält intresse för. Klicka på objektet för att gå till budgivningen. Ange ditt bud och signera med ditt Mobila BankID. Budgivarna är anonyma för alla utom mäklaren under hela budgivningen.

GODKÄNNANDE AV BUD

Mäklaren har möjligheten att kontrollera buden innan dom visas för övriga budgivare. Alternativt godkänns buden automatiskt och visas direkt i budgivningen. Tillsammans med säljaren beslutar mäklaren om vilket förfarande som lämpligast för budgivningen. Självklart kan spekulanter även lägga bud genom att kontakta mäklaren. Vid frågor kring budgivningen hänvisar vi dig alltid att ta kontakt med din mäklare.

EFTER BUDGIVNING

Tryggabud sparar samtliga bud och villkor relaterat till budgivningen. När budgivningen är avslutad erhåller säljare och köpare budhistoriken innehållande budgivarnas namn, kontaktuppgifter, belopp för respektive bud samt tidpunkt för när budet signerades.

BRA ATT KÄNNA TILL

Vid budgivning av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden att genomföra affären förens ett skriftligt köpeavtal undertecknats av köpare och säljare.

Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är dock aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra förutsättningarna för budgivningen eller helt avbryta den. Säljaren äger även rätten att bestämma vem som får köpa bostaden och till vilket pris.

Har du frågor om budgivningen eller Tryggabud?

Kontakta oss gärna eller prata med din ansvariga mäklare.